Mysteriet på Dunkelheim sykehjem

Hei og velkommen til Ecura Cares påskekrim! 

Her har det grufulle skjedd at en sykehjemsdirektør er blitt funnet død og omstendighetene tyder på en gjerningsperson! Det er 6 mistenkte i saken. Saken er beskrevet i avisen og flere hint kan du finne der.

Hintene og materialet du har tilgang til er avisartikkelen som beskriver drapet, du kan også ta en ekstra titt på bevisene i saken. Du har også tilgang til hver av de 6 mistenktes CV og forklaring av omstendighetene rundt drapet. Et godt råd her er å forsøke å finne ut hvem som har sterkest motiv for å utføre ugjerningen for så å gjøre litt ekstra «research».

Helt nederst på denne siden er en link du må trykke på for å løse saken. Når du trykker på den må du skrive inn riktig passord som du vil forstå hva er når du mener å ha løsningen!

Denne løses nok enklest på PC, men er fullt mulig på mindre enheter også

Lykke til!

Mysteriet ble beskrevet i detalj i avisen. Se artikkelen samt bilder av bevisene nedenfor.
Klikk på bildene for fullskjerm

Sykepleier
Natalie P. Didriksen

Nathalie jobbet nattevakt den aktuelle drapsnatten, men bedyrer sin uskyld med at hun jobbet i en helt annen del av sykehjemmet. Nathalie byttet vistnok til seg vakt denne natten. Hun er den eneste av de mistenkte som har offerets blod på klærne og hendene sine. Hun er også den som ringte politiet og meldte fra om ugjerningen.

Utover dette er Nathalie en oppegående dame som på fritiden skriver blogg, og er over middels filminteressert. Hun bor sammen med sin mann og de to hundene, Charlie og Buster. Ingenting av interesse på rullebladet

CV Nathalie     |     Forklaring

Vaktmester
Vetle Hammer

Vetle er vaktmester på sykehjemmet og jobbet sent med å fikse noen radiatorer som hadde streiket og ikke blitt tak i grunnet budsjettkutt. Han kom inn for å ta i et tak den aktuelle natten selv om han hadde en del promille. Noe han selv innrømmer og forklarer med at han måtte være med på en obligatorisk seremoni i regi av den satanistiske kirken tidligere på kvelden. Dette, samt en generelt hatefull personlighet gjør at denne personen er å anse som mistenkt i saken

Vetle som også går under navnet Adramalech, yppersteprest av Gorgoroth har flere tidligere dommer for ildspåsettelse er en merkelig type som besvarer de fleste spørsmål med nye spørsmål og hans vesen tyder på en person som mener han er alt for smart til å jobbe som vaktmester. Andre hobbyer av interesse er rollespill og Japanske «tegneserier»

CV Vetle     |     Forklaring

Vaskehjelp
Bertine Zalo

Bertine jobber som vaskehjelp på Dunkelheim sykehjem. Hun jobbet fra klokken 22.00 på kvelden og hennes shift endte klokken 07.30 neste morgen. Stiller seg uforstående til statusen som mistenkt. Hun mener selv at hun har vasket og gjort rent i alle gangene, lobbyen, oppholdsrommet og personalgarderoben den natten, men ikke sett eller hørt noe mistenkelig.

Bertine er en rolig enkedame som bor alene sammen med sine 11 katter som på fritiden er glad i matlaging, brodering, spiller bridge med venninene samt har en fjerdeplass i norgesmesterskapet i sudoku å skimte med. Har 2 tvangsinnleggelser på psyaktrisk etter ektemannens død, men er nå på bedringens vei.

CV Bertine     |     Forklaring

HR-ansvarlig
Gunda C. Randreveien

Gunda som mange peker på som en person som ikke har stort til overs for den avdøde virker som en person med et løst forhold til hennes ansvarsområder. Regler skal av andre følges til punkt og prikke, men selv er hun kjent for sine administrative krumspring. Gunda sier at hun jobbet på kontoret sitt med lønnskjøringen den aktuelle natten. Hun har ikke hørt noen ting da hun verdens største fan av Andrea Bocceli og hadde på hodetelefoner med hans musikk hele natten som hun pleier.

Gunda er som HR- og økonomiansvarlige flest blottet for et sosialt liv og hobbyer så her er det lite å melde. De eneste kveldene Gunda huker av i kalenderen er Tirsdag og Torsdag, for da skal hun se på debatten på NRK. Fredrik Solvang er en staselig kar sier hun. Gunda har noen prikker på rullebladet for økonomisk underslag.

CV Gunda   |     Forklaring

Ergoterapeut
Sofia R. Støl

Sofia er ergoterapeut ved sykehjemmet og kom innom jobben for å gjøre en endring i et treningsprogram hun hadde utarbeidet for flere av pasientene som skulle presenteres på allmøtet påfølgende dag. Hun har kontor i samme etasje som dagligstuen der offeret ble funnet, men har forklart at hun dro fra sykehjemmet i god tid før drapstidspunktet. Men dette arbeidet kunne hun vel ha gjort hjemme?

Sofia er en treningsglad jente med egen fitnessblogg samt en middels suksessfull youtubekanal. Den avdøde skal ha hatt et godt øye til Sofia som han så på som et «et skikkelig kvinnfolk» Dette har resultert i flere upassende tilnærmelser både på arbeid og pr. SMS. Dette er noe Sofia har uttalt misnøye med. Intet negativt å melde med tanke på rulleblad

CV Sofia    |     Forklaring

Kokk og kjøkkenansvarlig
Benito Sviskolini

Benito er kokk- og kjøkkenansvarlig ved sykehjemmet og er vel egentlig et sted som er langt under hans verdighet ifølge ham selv. Han er observert på sykehjemmet den natten drapet skjedde og har i intervjuer med politiet forklart at han kun var der for å hente noen personlige eiendeler.

Benito er er mann preget av misnøye og å være en fisk på land. Han er medlem av Vigrid. Tidligere nestleder av det italienske neo fascistpartiet, noe som kostet ham både michelingstjernenene og jobben som restaurantsjef grunnet et målrettet angrep via yelp da hans politiske synspunkter kom fram i lyset. Kom til Norge i en alder av 49 og fikk jobb via bemanningsbyrå.

CV Benito     |     Forklaring

Om du tror du har svaret på gåten må du framlegge ditt svar. Når du trykker på linken nedenfor vil du bli sendt til en ny side som er passordbeskyttet.
Skriv løsningsordet med kun små bokstaver.

 

Link til neste side

 

Om du enda ikke har klart å finne gåten så må du lese nøye gjennom avisartikkelen, bevisene og forklaringene fra de mistenkte samt CV. Se også om det er mulig å koble noen av bevisene til de mistenkte

Svaret finnes i form av en hemmelig kode i dokumentene til gjerningspersonen